Chievo krijgt geen vijftien, maar drie punten in mindering

13 september 2018, 13:29   Bijgewerkt: 13 september 2018, 13:34

Chievo Verona heeft drie punten in mindering gekregen wegens fraude. De straf van de Italiaanse voetbalbond valt mee: eerder werd er gerept over een aftrek van vijftien punten. De Italiaanse club was al de hekkensluiter van de Serie A en komt door de straf op min twee punten te staan.

Tussen 2014 en 2017 heeft de club gerommeld met cijfers; Chievo zou de financiële positie gunstiger hebben doen voorkomen dan het in werkelijkheid was. Hiermee voorkwam de club dat de de licentie voor de Serie A werd afgenomen. Naast de puntenstraf moet Chievo ook een boete van 200.000 euro betalen.

De straf valt een stuk lager uit dan werd verwacht. Chievo heeft in de degradatiestrijd weliswaar een achterstand op de concurrenten, maar het gat met clubs als Frosinone, Bologna en Parma is nog maar drie punten. Zondag speelt Chievo tegen het AS Roma van Justin Kluivert en Rick Karsdorp.

[a,https://nl.zweeler.com/game/football/FantasyEredivisie20182019/main.php?ref=709#,_blank,

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst? Stel jouw ideale selectie van twintig spelers samen en strijd mee om een flinke prijzenpot!]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen