Younes betuigt spijt voor soap en neemt verantwoordelijkheid

13 september 2018, 09:23

Amin Younes heeft zich voor het eerst uitgesproken over de transfersoap rond zijn persoon. De aanvaller stapte de afgelopen zomer over van Ajax naar Napoli, maar de overgang verliep allesbehalve soepel. Tegenover persbureau PA zegt de 25-jarige Duitser spijt te hebben van zijn handelen.

Younes leek in januari de overstap naar Napoli te maken. De clubs waren akkoord, de Duitser was medisch gekeurd, maar de aanvaller keerde uiteindelijk terug naar Amsterdam. Napoli liet vervolgens weten dat Younes in de zomer alsnog naar Italië zou verkassen, maar de Duitser ontkende zijn toekomst aan de Napolitaanse club te hebben verbonden. Napoli beweerde vervolgens dat er wél een contract was getekend, voorzien van 31 handtekeningen.

VfL Wolfsburg leek uitkomst te bieden, maar de deal ketste af. Dus meldde zich Younes zich alsnog in Napels.  "Ik neem alle verantwoordelijkheid en accepteer de consequenties", zegt de aanvaller. Younes zegt de verkeerde mensen te hebben vertrouwd. "Dat reken ik mezelf aan. Bepaalde mensen hebben geprobeerd mij te beïnvloeden en dat is gelukt. Dat is mijn eigen schuld."

Younes maakte zichzelf de afgelopen maand niet populair, ook bij Ajax. In maart weigerde hij tegen sc Heerenveen in te vallen, waarna hij op een zijspoor belandde. "Dat is nog wel mijn grootste fout geweest, dat valt gewoon niet goed te praten. Dat was heel slecht van mij tegenover mijn ploeggenoten en de club. Zoiets kan je niet maken."

Door een blessure is Younes nog niet in actie gekomen voor Napoli. De verwachting is dat de aanvaller binnen enkele weken weer fit is.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen