Feyenoord-talent Burger: "Spelen in De Kuip zo ontzettend mooi"

13 september 2018, 08:53

Wouter Burger heeft een duidelijk idee over zijn toekomst als profvoetballer. De zeventienjarige middenvelder is vooralsnog de laatste jeugdspeler van Feyenoord die debuteerde in de hoofdmacht. Dat smaakt naar meer, al beseft het talent dat hij nog even moet wachten op zijn échte doorbraak.

In Rotterdam wordt er veel verwacht van de linkspoot. Burger legt de lat zelf ook hoog. "Op termijn moet ik van mezelf basisspeler worden bij Feyenoord'', zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik plan heel duidelijk mijn loopbaan, voor zover dat kan natuurlijk. Maar het ondertekenen van mijn eerste contract, voor het eerst meetrainen met de selectie, mijn debuut in het eerste elftal, het is allemaal sneller gegaan dan ik had gedacht. Ook al ben ik pas zeventien jaar, kan het wat mij betreft natuurlijk niet snel genoeg gaan. Al weet ik ook dat je soms geduld moet hebben. Maar spelen in de Kuip, dat is zo ontzettend mooi."

Burger debuteerde tegen AS Trencín (1-1) in het eerste elftal. In de Eredivisie kreeg hij nog geen speeltijd. "Er staan nu nog jongens voor me die beter zijn. Ik moet daarnaar toegroeien. Het ligt volgens mij altijd aan jezelf. Veel jeugdspelers zijn hier niet geslaagd. Dan zijn er vaak excuses, maar de belangrijkste vraag die ik mezelf keer op keer wil stellen, is: doe ik er wel alles aan? Met mijn lichaam, qua voeding, alles geven. Zolang je dat doet, kun je jezelf niets verwijten."

Burger is niet alleen speler, maar ook supporter van Feyenoord. Als jongetje ging hij op de foto met spelers als Jordy Clasie, Tonny Vilhena en John Guidetti. "Ik droomde ervan om er ooit een keer zelf te spelen. Ik ben trots dat ik tegen Trencín mocht debuteren, maar ik hoop vooral dat het een begin is van een mooie loopbaan", aldus de middenvelder. "Ik ben een echte Feyenoorder. Ja, met zelfvertrouwen. Wij moeten hier ook gewoon met de borst vooruit lopen, vind ik."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen