Van Praag houdt kaken stijf op elkaar over EK 2024

13 september 2018, 08:04

Michael van Praag is niet van plan om te vertellen op welk bid voor het EK 2024 hij stemt. De voorzitter van de KNVB maakt deel uit van het Executive Committee van de UEFA, dat bepaalt of Duitsland dan wel Turkije de eindronde mag organiseren. In Duitsland vreest men dat Van Praag het Turkse bid steunt.

De Duitsers vrezen te worden afgerekend voor de switch die zij hebben gemaakt in de verkiezingen voor het presidentschap van de UEFA in 2016. Zij steunden aanvankelijk Van Praag, maar kozen vervolgens voor Aleksander Ceferin. Onduidelijk is of de Duitse vrees waarheid wordt; Van Praag hult zich in stilzwijgen.

De KNVB kwam bij de toewijzing van het WK 2026 nog met een stemverklaring voor het Marokkaanse bid. Nu zwijgt Van Praag. "Bij de FIFA ging het om een stemming in het congres en die was openbaar. Bij de UEFA gaat dit anders. Daar praten we niet over deze zaken. Dit soort stemmingen is geheim", zegt hij tegen De Telegraaf.

Van Praag wil zelfs niet vertellen of hij zijn stem namens de KNVB of op persoonlijke titel uitbrengt. "Ik zeg helemaal niets over de manier waarop ik tot mijn keuze kom", aldus de KNVB-voorzitter, die ook niets loslaat over de doorslaggevende criteria bij het maken van zijn keuze. "Mogen we als sportbestuurder nog ergens onze mond over houden? Als ik ergens over wil zwijgen, dan doe ik dat. Dat recht heb ik. Waarom zou ik hierover met een journalist moeten praten? Wie denken jullie dat jullie zijn?"

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen