Dit zijn de tien beste spelers van de game FIFA 19

12 september 2018, 16:15   Bijgewerkt: 18 september 2018, 08:50

Veel voetballiefhebbers en gamefans kijken reikhalzend uit naar 28 september: op die dag wordt FIFA 19 uitgebracht door EA. De afgelopen dagen bracht de maker van de game de ratings van de topvoetballers naar buiten, op volgende van 100 naar 1. Vandaag (woensdag) zijn de nummers tien tot en met één bekendgemaakt. FCUpdate.nl zet de beste tien spelers op een rijtje.

10. Toni Kroos - 90 (Real Madrid)

De enige Duitser in de top-tien is Toni Kroos. De 28-jarige middenvelder kan terugkijken op een sterk seizoen met Real Madrid en is door EA beloond met een plaats bij de beste tien spelers van de wereld. De Duitser is een specialist in passing, daarop scoort hij met een rating van 89 bijzonder hoog. Kroos is rechts, maar kan ook met links goed uit de voeten. Hij scoort vijf sterren op zijn 'zwakke been' en is daardoor de ideale middenvelder.

9. David De Gea - 91 (Manchester United)

De beste keeper in FIFA 19 is David De Gea: de sluitpost heeft van EA een rating van 91 gekregen. De Spanjaard scoort uitzonderlijk hoog op zijn reflexen, hij scoort op dat gebied 94. Ook zijn trap is uitstekend met een score van 87, terwijl een score van 90 op het onderdeel duiken ook uitmuntend is. Zwakke punten heeft De Gea eigenlijk niet in de nieuwe FIFA.

8. Luis Suárez - 91 (FC Barcelona)

Centrumspits Luis Suárez hoort in de ogen van EA nog altijd bij de beste spelers van de wereld. De Uruguayaan krijgt in de nieuwe FIFA een score van 91 aan zich gekoppeld. In drie aspecten blinkt de spits echt uit, namelijk schieten (90), dribbelen (87) en zijn fysieke kracht (85). Het enige onderdeel waar Suárez echt minder scoort dan de concurrentie, is zijn snelheid (80).

7. Sergio Ramos - 91 (Real Madrid)

De beste verdediger van FIFA 19 komt uit Spanje en luistert naar de naam Sergio Ramos. Niet verwonderlijk natuurlijk als je drie seizoenen op rij de Champions League-bokaal in de lucht mag houden. Ramos heeft een rating van 91 gemiddeld, hetzelfde getal als dat hij krijgt voor het onderdeel verdedigen. Ook op de onderdelen fysiek (84) en snelheid (75) scoort hij goed, zeker voor een centrumverdediger.

6. Eden Hazard - 91 (Chelsea)

Eden Hazard is de op één na beste Premier League-speler van FIFA 19 en de één na beste Belg. De aanvoerder van België moet alleen Kevin De Bruyne voor zich dulden, maar is na zijn landgenoot de beste speler van de Engelse competitie. De technicus heeft een score van 91 en valt met name op door zijn dribbelkwaliteiten, die met een score van 94 gigantisch goed is beoordeeld. Ook wat betreft snelheid (91), schieten (82) en passen (86) noteert de Belg uitzonderlijk hoge scores.

5. Kevin De Bruyne - 91 (Manchester City)

Net als Hazard heeft ook Kevin De Bruyne een algemene rating van 91, maar EA zet hem wel een plaatsje hoger in de top-tien. Zijn specifieke kwaliteit is passen, waar hij maar liefst een score van 92 voor krijgt. Eigenlijk kan De Bruyne op alle vlakken met de besten mee, zeker wat betreft zijn 'zwakke' linkerbeen. Die is met een score van vijf sterren niet zwak te noemen.

4. Luka Modric - 91 (Real Madrid)

Luka Modric kende met zowel Real Madrid als Kroatië een geweldig jaar en vindt zichzelf terug op plaats vier, waardoor hij na het vertrek van Cristiano Ronaldo de beste speler van Real Madrid is. Op het gebied van passing (90) en dribbelen (91) scoort de Kroaat heel goed, al is zijn fysiek met een score van 67 wel zwak te noemen. Dat compenseert hij onder meer met een vier sterren op zijn zwakke been en vier sterren op skill moves.

3. Neymar - 92 (Paris Saint-Germain)

Wie een creatieve aanvaller zoekt, komt bij Neymar uit. Op de onderdelen fysiek en verdedigen valt hij tegen, maar verder heeft de Braziliaan op alle onderdelen geweldige scores. Met name zijn dribbelkwaliteiten (95) en snelheid (92) zijn wapens, net als zijn zwakke been en zijn skill moves. Die zijn allebei met vijf sterren beloond. Ook schieten (84) en passen (83) is de aanvaller wel toevertrouwd.

2. Lionel Messi - 94 (FC Barcelona)

EA ziet Lionel Messi en Cristiano Ronaldo als even goed, als is Messi wel op plaats twee geposteerd. De Argentijn is met 96 de beste dribbelaar van het spel en ook schieten (91), passen (88) en snelheid (88) zijn krachtige wapens van de ster van FC Barcelona. Messi is, net als de afgelopen tien jaar, een van de allerbeste spelers van FIFA. Ook nu hij dit jaar niet genomineerd is voor de The Best-prijs.

1. Cristiano Ronaldo - 94 (Juventus)

Zijn doelpuntenrekening in Italië is nog niet geopend, maar Cristiano Ronaldo zal door veel FIFA-spelers ook in FIFA 19 weer gebruikt gaan worden. Logisch, want de Portugees is de beste speler van de game. In tegenstelling tot Messi heeft Ronaldo wel vijf sterren op het gebied van skill moves. Ook bijzonder: Ronaldo scoort op drie gebieden 90 of hoger. Zijn snelheid (90), schieten (93) en dribbelen (90) zijn volgens EA van zeer hoog niveau. Ronaldo is overigens de coverster van FIFA 19.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen