Roda JC kan stadionhuur nog altijd niet voldoen: schuld loopt op

12 september 2018, 15:51

Roda JC heeft het financieel moeilijk en loopt inmiddels al vier maanden achter met de stadionhuur. De gemeente krijgt nog een bedrag van ruim tweeënhalve ton van de Limburgse voetbalclub, die ondanks de flinke bezuinigingen nog altijd met financiële problemen kampt. Wel maakte de club uit de Eerste Divisie al diverse saneringsrondes door de club. 

Dat schrijft L1. Roda JC laat weten dat ze het tweede kwartaal nog niet hebben betaald aan de gemeente. Hierover zijn ze in onderhandeling met de gemeente. Ze zouden het verzoek hebben gedaan om slechts de helft van de jaarlijkse huur, zo'n 800.000 euro, te hoeven betalen. VVD-raadslid Wim de Groot noemde dat verzoek 'schokkend'.

Tijdens de commissievergadering werd het plan met de huurverlaging voorgesteld door de club: de gemeente staat op het eerste gezicht niet te springen. De SP liet zich op haar website bijvoorbeeld al kritisch uit over het verzoek. Overigens heeft Roda JC na de degradatie van afgelopen zomer al wel flink bezuinigd.

Niet alleen werd afscheid genomen van de halve selectie, ook veel personeelsleden moesten vertrekken. Voor clubicoon Ger Senden was geen ruimte meer na de saneringen, waarin de jeugd zoveel mogelijk werd ontzien. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/336949/sanerend-roda-jc-kan-de-stadionhuur-niet-ophoesten/,_blank,Eerder] liet Roda JC ook al weten moeite te hebben met de stadionhuur: een maand later is er dus nog altijd geen oplossing.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen