Aftrek van vijftien punten dreigt voor Serie A-hekkensluiter Chievo

12 september 2018, 15:33   Bijgewerkt: 12 september 2018, 15:39

Chievo Verona kan mogelijk de strijd tegen degradatie al bijna opgeven: de ploeg die na drie duels onderaan de Serie A staat, hangt namelijk een straf boven het hoofd van vijftien punten (!) aftrek. De aanklager van de Italiaanse voetbalbond wil de club bestraffen, omdat het de boekhouding niet op orde heeft en er jarenlang gerommeld is met de cijfers.

Zo zou er tussen 2014 en 2017 zijn gefraudeerd met de transfersommen van diverse spelers en werd de winst florisanter voorgedaan dan die daadwerkelijk was. Ook zou er onjuist zijn gehandeld met Cesena, dat veel spelers over en weer kocht en verkocht. De officier van justitie heeft bevestigd dat de voetbalbond inderdaad een rechtszaak aanspant tegen Chievo.

Ook de bestuurders van de clubs ontsnappen niet aan een aanklacht: president Luca Campdelli gaat naar verluidt een celstraf van 36 geëist zien worden tegen hem, terwijl Samuele Mariotti en Guido Albini – de leidinggevenden van Cesena, dat failliet werd verklaard en naar de Serie D werd teruggezet – mogelijk zestien maanden de bak in moeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen