Sunderland stuurt Djilobodji weg: hij kwam een maand te laat

12 september 2018, 14:09

Een opmerkelijk bericht uit Sunderland: het contract van verdediger Papy Djilobodji is per direct ontbonden bij de club de League One. De Ghanees meldde zich namelijk ruim een maand te laat bij de club, nadat hij toestemming had gekregen om in juni een nieuwe club te vinden. Vervolgens keerde hij echter véél te laat terug en dat wordt niet geaccepteerd.

Na tweede degradaties op rij met Sunderland, gaf Djilobodji te kennen graag definitief weg te willen. Sunderland dacht mee en stuurde de verdediger een maand op onbetaald verlof om een club te vinden. Dat lukte echter niet, maar in plaats van dat hij terugkeerde bij de selectie, liet hij wederom ruim een maand niets van zich horen.

Pas in de eerste week van september keerde hij terug bij Sunderland, dat momenteel op de vierde plaats staat op het derde niveau in Engeland. Bij die club vinden ze dat hij contractbreuk heeft gepleegd en heeft daarom het contract van hem verscheurd, mede vanwege de zeer slechte medische test die hij aflegde. Alle spelers haalden die test in juli al, maar bij zijn terugkeer in september lukte Djilobodji dat niet.

Sunderland laat in het statement in het midden over ze de voetballer, voor wie ze geen transfersom meer kunnen vangen, om die reden nog willen vervolgen. In 2016 betaalde de club namelijk nog acht miljoen euro aan Chelsea, om hem over te nemen. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan het Franse Dijon. 

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen