De 51-jarige president Weah speelde afscheidsduel tegen Nigeria

De 51-jarige president Weah speelde afscheidsduel tegen Nigeria

12 september 2018 – Een bijzonder duel in Liberia: de 51-jarige (!) George Weah (op archiefbeeld) heeft nog een afscheidsinterland gespeeld namens zijn land. De voormalig profvoetballer is momenteel zelfs de president van dat land, maar dat weerhield hem er niet van om tegen Nigeria – deze zomer nog actief op het WK in Rusland - mee te spelen.Met rugnummer veertien, dat na het duel van dinsdagavond niet meer gedragen wordt bij Liberia, verliet hij na een kleine tachtig minuten spelen het veld. Op dat moment stond zijn ploeg dankzij doelpunten van Henry Onyekuru en Simeon Nwankwo met 0-2 achter: uiteindelijk werd het nog 1-2 dankzij een benutte stafschop na hands van Semi Ajayi.

Weah speelde in het verleden zestig interlands voor Liberia en kwam als clubspeler uit voor onder andere AC Milan, AS Monaco, Chelsea en Olympique Marseille. Zijn zoon speelt momenteel bij Paris Saint-Germain, waar hij onderdeel uitmaakt van het eerste elftal. Saillaint detail: hij speelde dinsdagavond óók een interland, maar voor de Verenigde Staten. Hij deed mee tijdens de zege op Mexico.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst? Stel jouw ideale selectie van twintig spelers samen en strijd mee om een flinke prijzenpot!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 20 juli 2019

  2. vrijdag 19 juli 2019

  3. donderdag 18 juli 2019