Bulthuis vindt dat Heerenveen teveel tegendoelpunt incasseert

12 september 2018, 11:18

Dave Bulthuis vindt dat de achterhoede van sc Heerenveen nog te kwetsbaar is dit seizoen. Met negen tegentreffers uit vier duels in de Eredivisie doen alleen NAC Breda, FC Emmen en AZ het minder dan de Friezen tot dusver. "Tegengoals komen altijd voort uit fouten, maar ik vind dat we te veel goals tegenkrijgen."

Dat vertelt de verdediger tegenover het Friesch Dagblad. Bulthuis ziet voetbal als een foutenfestijn, maar desondanks krijgt Heerenveen in zijn ogen teveel goals tegen. "Het gaat bij ons te gemakkelijk gaat. We moeten als collectief verdedigen. Dus met z'n allen vooruit, maar ook achteruit", stelt hij.

Ook vindt hij dat er soms teveel nadruk ligt op het voetballende deel van ploegen. "In het Nederlandse voetbal gaat het om rondbreien. In het buitenland komt het veel meer aan op vechtlust en het strijden om de punten. Als je daar met twintig procent balbezit een wedstrijd wint, dan zul je daar niemand over horen. Maar als je hier met 2-0 wint, klagen ze er vaak over dat het voetbal niet goed was."

Ondanks de vele tegentreffers en de tiende plaats met één overwinning, is Bulthuis niet ontevreden over de seizoensstart. "Ik kan er wel mee leven, gezien de tegenstanders en het moeilijke programma. En ik denk dat de Heerenveen-fan rekening had gehouden met minder."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen