Modric en Dalic boos over wanprestatie van Kroatië tegen Spanje

Modric en Dalic boos over wanprestatie van Kroatië tegen Spanje

12 september 2018 – Amper twee maanden nadat Kroatië met het behalen van de WK-finale in Rusland een van de hoogtepunten ooit beleefde, was er in het eerste duel van de Nations League ooit tegen Spanje juist een enorme deceptie, met de 6-0 nederlaag. "We maakten het hen veel te makkelijk", baalde Luka Modric.

De captain van de Kroaten had geen goed woord over voor de prestatie van zijn ploeg. "Dit is onaanvaarbaar. Als onze mentaliteit niet hetzelfde is als op het WK in Rusland, wordt het voor ons tegen elke ploeg loodzwaar", liet Modric weten na het met 6-0 verloren duel. "We moeten hier van leren. Elk duel moeten we honderd procent geven: ik ga er vanuit dat we dat gaan doen."

Ook bondscoach Zlatko Dalic was enorm geschrokken over wat hij zag. "We hadden geen oplossingen. Na hun tweede doelpunt, gaven we op en was het helemaal over. Ik was niet in staat om mijn spelers te motiveren", aldus de coach, die Spanje overigens ook de complimenten wilde geven. "De Spanjaarden waren heel sterk een aan de bal en straften ons af. Ze speelden fantastisch."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst? Stel jouw ideale selectie van twintig spelers samen en strijd mee om een flinke prijzenpot!

gerelateerd