Spoorboekje: mogelijk meer duidelijkheid over politiestaking

13 september 2018, 07:00   Bijgewerkt: 12 september 2018, 23:12

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 12 september.

Nieuws

Wat betekenen politiestakingen voor profvoetbal?

Woensdag werd duidelijk dat de politiestaking mogelijk gevolgen gaan hebben voor het profvoetbal dat komend weekend op het menu staat. De KNVB kondigde woensdag aan dat drie Eredivisie-duels en een Eerste Divisie-wedstrijd sowieso doorgaan, maar wat gebeurt er met de overige duels? Mogelijk komt er vandaag duidelijkheid. 

Wedstrijden

PSM - Barito Putera (10.30 uur)

Niet alleen Bali United heeft de nodige Nederlanders, ook bij PSM is er genoeg inbreng van Nederlandse spelers. Wiljam Pluim - inmiddels een ster in Indonesië - en Marc Klok verdienen hun boterham bij de Indonesische middenmoter. Met Robert Alberts is ook de coach een Nederlander: reden genoeg om op een rustige ochtend eens de verrichtingen te bekijken tegen concurrent Barito Putera.

 

Atlético Madrid - Manchester City (19.30 uur)

Na de blamage van een Lieke Martens-loos FC Barcelona mag Atlético Madrid laten zien dat het het beter kan doen in de Champions League. Bij dat affiche staan eveneens geen Nederlanders op het veld: ditmaal niet omdat ze rust krijgen of zijn gepasseerd, maar omdat landgenote Tessel Middag deze zomer vertrok uit Manchester.

Elche - Granada (22.00 uur)

In Spanje zijn op het tweede niveau de voorrondes van de Copa del Rey al begonnen: zo werd het in de competitie ongenaakbare Málaga, dat vorig seizoen degradeerde, al uit de beker geknikkerd door UD Almería. In 2015 stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in de Primera Division, maar verdwenen beide van het hoogste niveau in Spanje. Donderdagavond wacht er dus een ontmoeting in de Copa del Rey. 

Voetbal op tv

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, programma met het laatste sportnieuws

20.00 uur: Wij zijn de toekomst, FOX Sports 1, documentaire over Jong Oranje  

22.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen