Van der Vlag looft collega Scherpen: "Zijn er echt heel weinig van"

Van der Vlag looft collega Scherpen: "Zijn er echt heel weinig van"

12 september 2018 – De jonge FC Emmen-doelman Kjell Scherpen staat een grote toekomst te wachten. Ploeggenoot Peter van der Vlag, die met zijn veertig jaar ruim twee keer zo oud is als zijn collega, is vol lof over de doelverdediger van de promovendus. "Als Kjell zich zo door blijft ontwikkelen, wordt het echt een heel goeie. Daar ben ik honderd procent van overtuigd."Dat vertelt de routinier tegenover het Dagblad van het Noorden. "Kjell heeft alle basisvoorwaarden, al kan zijn voetenwerk bijvoorbeeld nog beter. Tegelijkertijd ken ik bijna geen keepers die voorzetten uit de lucht plukken zoals hij dat doet. Geloof mij: daar zijn er echt heel weinig van", aldus Van der Vlag, over de goalie die afgelopen week debuteerde bij Oranje Onder-19 jaar.

De veertigjarige goalie is momenteel de oudste speler in de Eredivisie. Met Scherpen en Dennis Telgenkamp is hij echter ook de derde keuze. De kans lijkt dus klein dat hij in actie moet komen. "Je weet maar nooit. Maar ik weet wat er van mij verwacht wordt. Als ik een keeper of speler kan helpen met mijn ervaring, doe ik dat met alle liefde. Ik heb met iedereen het beste voor."

Ondanks het feit dat hij al jarenlang geen eerste keuze meer is bij profclubs en de leeftijdsteller in december naar 41 gaat, is het geen zekerheid dat Van der Vlag bezig is aan zijn laaste seizoen bij Emmen. "Zoals ik me nu voel, hoef ik nog niet te stoppen. Maar ik houd mezelf ook niet voor de gek. Als het lichaam begint te haperen, ga ik niet voor joker staan. Maar die conclusie zullen ze bij Emmen ook trekken."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst? Stel jouw ideale selectie van twintig spelers samen en strijd mee om een flinke prijzenpot!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 24 november 2020

  2. maandag 23 november 2020