Familie Cruijff geeft de strijd om een straatnaam op

12 september 2018, 08:23

Er komt voorlopig géén straatnaam in Amsterdam met de naam van Johan Cruijff. De familie heeft besloten om na alle ophef en discussies niet langer mee te werken aan het initiatief, dat voorlopig nog niet ingewilligd leek te worden. "We hebben geen zin om een speelbal te worden tussen partijen en onderdeel van discussies te zijn."

Dat vertelt woordvoerster Carole Thate in De Telegraaf. Nadat het Stadionplein geen optie bleek, gold voor Betondorp en de Middenweg hetzelfde. Hoewel het college van Amsterdam 'de strijd' nog altijd niet opgeeft en er gezocht blijft worden naar een geschikte plek, lijkt de familie dus helemaal klaar met alle ophef.

"Men heeft excuus aangeboden voor het hele traject rond de naamsverandering. Er wordt gesproken over administratieve fouten. Natuurlijk was de familie teleurgesteld dat het Stadionplein niet door ging, maar we willen een dergelijke naamswijziging zeker niet op de spits drijven. We zijn blij dat de ArenA nu naar Johan is vernoemd", aldus Thate.

Ook rondom de Johan Cruijff ArenA was er veel gedoe voordat het de officiële stadionnaam was. Inmiddels is dat overigens wel allemaal in kannen en kruiken en gaat de thuishaven inmiddels al een tijdje van Ajax door het leven als de Johan Cruijff ArenA.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen