Koster houdt bij Willem II vast aan het 4-3-3-systeem

12 september 2018, 08:05

Willem II is onder Adrie Koster vooralsnog een van de verrassingen van de Eredivisie. En omdat topscorer Fran Sol deze zomer behouden bleef voor de Tilburgers, schijnt de zon voorlopig nog wel even in Brabant. Koster wil met aanvallend voetbal, op de 'Ajax-manier', de weg omhoog blijven inzetten.

"Ik wil dat Willem II ergens voor staat, tegen welke tegenstander dit ook is. En met een 4-3-3-systeem heb je in mijn ogen de beste veldbezetting om daarin te slagen", vertelt de coach tegenover het Algemeen Dagblad over zijn plannen, met voorin de bezetting met Fran Sol, Aras Özbiliz en Donis Avdijaj.

Bovendien hebben de Tilburgers met Özbiliz, Damil Dankerlui, assistent Gery Vink, Koster, nieuweling Vurnon Anita én het 4-3-3-systeem ook een paar lijnen naar Ajax. "Je merkt op trainingen de gelijkenissen tussen de clubs", aldus Anita. "Hij laat ons net zo voetballen als hij dat deed toen ik nog onder hem bij Ajax werkte. Het voelt prettig en vertrouwd."

Vooralsnog werpt het nieuwe beleid zijn vruchten af. Na vier duels heeft Willem II zes punten, omdat het won van FC Groningen (0-1) en Heracles Almelo (5-0). Tegen PSV werd er voor de interlandperiode nog wel met 6-1 verloren. Zaterdagavond staat de ontmoeting met Excelsior op de rol.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen