'Advocaat neemt Petrovic als assistent-coach mee naar Utrecht'

12 september 2018, 07:46

Zeljko Petrovic wordt de assistent-trainer van Dick Advocaat bij FC Utrecht. De Montenegrijn was eerder de rechterhand van de ervaren coach tijdens zijn tijd als bondscoach van Servië en hoofdtrainer bij Sunderland. Eerder genoot hij bovendien het vertrouwen van Advocaat, toen hij werd aangesteld als eindverantwoordelijke bij ADO Den Haag.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Voor Advocaat is het gebruikelijk om een vaste assistent mee te nemen in wie hij veel vertrouwen heeft. In het verleden was dat vaak Cor Pot, terwijl afgelopen jaar bij Sparta Rotterdam Fred Grim de gelukkige was. Hij is inmiddels hoofdtrainer van RKC Waalwijk in de Eerste Divisie.

Overigens is de verwachting dat Advocaat pas na dit weekend officieel wordt aangesteld in de Domstad. Voor het duel met FC Emmen hebben interim-coaches Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys in dat geval nog de verantwoordelijkheid over de coaching. Zij werden naar voren geschoven na het ontslag van Jean-Paul de Jong.

Petrovic heeft - anders dan de meeste stafleden de afgelopen seizoenen, geen verleden in de Domstad. Als voetballer speelde hij in Nederland voor FC den Bosch, RKC Waalwijk en PSV, terwijl hij als coach eindverantwoordelijke was bij ADO Den Haag, Al-Shaab, Boavista en RKC Waalwijk. Als assistent werkte hij ook voor onder andere Feyenoord, Hamburger SV en dus Sunderland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen