Ontketend Spanje walst over WK-finalist Kroatië heen

11 september 2018, 22:38   Bijgewerkt: 11 september 2018, 22:46

Spanje heeft dinsdagavond geen spaan heel gelaten van Kroatië. In Elche maakten de Spanjaarden grote indruk door de WK-finalist met liefst 6-0 aan de kant te zetten. Nooit eerder verloren de Kroaten met zulke grote cijfers. Spanje won zaterdag ook al van Engeland (1-2) en gaat daardoor fier aan kop in de Nations League-groep.

Het team van bondscoach Luis Enrique maakte vanaf de eerste minuut de dienst uit. Het duurde tot halverwege de eerste helft tot het eerste doelpunt viel. Na een prachtige voorzet van Dani Carvajal kopte Saúl raak. Niet veel later stond ook de 2-0 op het scorebord nadat Marco Asensio met een venijnig schot Lovre Kalinic verschalkte. Diezelfde Asensio was ook verantwoordelijk voor het derde doelpunt, al kreeg hij het niet achter zijn naam. Het schot van de Real Madrid-speler ging via de lat en doelman Kalinic over de doellijn.

De Spanjaarden gingen na rust vrolijk door met scoren. Rodrigo was als eerste aan de beurt. De aanvaller, die tegen Engeland ook al trefzeker was, werd geen strobreed in de weg gelegd door de Kroatische defensie. Het aanwezige publiek werd op nog meer doelpunten getrakteerd. Met een rake kopbal uit een hoekschop kopte Sergio Ramos de 5-0 tegen de touwen. Isco, op het WK één van de weinige lichtpuntjes van de Zuid-Europeanen, deed twintig minuten voor tijd ook de laatste duit in het zakje.