De theoretische kans die Jong Oranje heeft op een EK-ticket

11 september 2018, 21:36

Het wordt héél lastig voor Jong Oranje om zich te plaatsen voor het EK 2019 in Italië. In theorie kan het nog goedkomen voor de Nederlandse beloften, maar de kans dat zij nog een EK-ticket veroveren is nihil. Alles zal de laatste twee speelrondes moeten meezitten, wil Jong Oranje zich nog plaatsen voor de eindronde.

Het team van bondscoach Erwin van de Looi zal allereerst de tweede plaats in de kwalificatiepoule moeten heroveren. De Nederlandse jeugdinternationals zijn door de nederlaag tegen Jong Schotland (1-2) afgezakt naar de vierde plaats in de groep. Nummers twee en drie Oekraïne en Schotland hebben twee punten meer. Letland en Oekraïne zijn in de laatste speelrondes de tegenstanders.

Herovert Jong Oranje de tweede plaats, dan is het nog afhankelijk van de resultaten van de nummers twee van andere poules. De vier beste nummers twee van de negen kwalificatiegroepen kunnen via de play-offs een EK-ticket verdienen. Daar zijn twee toegangsbewijzen te verdienen.

Beste nummers twee

1. Jong Zweden, 20 punten

2. Jong Kroatië, 19 punten

3. Jong Oostenrijk, 18 punten

4. Jong Polen, 18 punten

5. Jong Roemenië, 18 punten

6. Jong Slowakije, 15 punten

7. Jong Oekraïne, 14 punten

8. Jong Noorwegen, 14 punten

9. Jong Slovenië, 14 punten

Jong Oranje heeft na acht wedstrijden twaalf punten en kan dus alleen nog maar in punten gelijk komen met de nummers twee van de andere groepen. Met nog twee speelrondes te gaan moet Nederland nog heel veel landen boven zich dulden, dus lijkt Erwin van de Looi's conclusie terecht: "Door dat EK kan een streep".

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen