EK heel ver weg voor Jong Oranje na pijnlijke nederlaag

11 september 2018, 20:21   Bijgewerkt: 11 september 2018, 21:08

Plaatsing voor het EK 2019 in Italië is een nagenoeg onmogelijke opgave geworden voor Jong Oranje. De Nederlandse beloften gingen dinsdag op De Vijverberg met 1-2 onderuit tegen de Schotse leeftijdsgenoten, waardoor het team van Erwin van de Looi een klein wonder nodig heeft om zich te plaatsen voor de eindronde. Afgelopen donderdag bleef Jong Oranje in Norwich al op 0-0 steken tegen Engeland.

Het dubbele puntverlies komt de jeugdinternationals duur te staan, want de eerste plaats in de kwalificatiepoule is met nog twee wedstrijden te spelen niet meer haalbaar. De vier beste nummers twee van de negen kwalificatiepoules plaatsen zich voor de play-offs voor een EK-ticket, maar de Nederlandse beloften lijken al te veel punten te hebben verspeeld.

In Doetinchem ging Jong Oranje vol op jacht naar de drie punten. De beloften hadden het betere van het spel, drongen aan, maar slaagden er voor rust niet in om een vroege voorsprong te pakken. De EK-missie werd vroeg in de tweede helft alleen nog maar zwaarder toen de Nederlandse jeugdinternationals door een flinke fout van Feyenoord-doelman Justin Bijlow op 0-1 kwamen.

Jong Oranje kwam een kwartier na de openingstreffer terug in de wedstrijd door een vrije trap raak van Teun Koopmeiners. De spelers van Van de Looi gingen vervolgens op zoek naar de 2-1, maar kregen het deksel op de neus: Pablo Rosario veroorzaakte een strafschop die benut werd door Fraser Hornby, die zijn tweede van de avond maakte. De PSV-middenvelder kreeg daarnaast de rode kaart gepresenteerd. Het lukte het Oranje-tiental vervolgens niet meer om de gelijkmaker te forceren.

De beloften spelen in oktober nog tegen tegen Letland en Oekraïne, maar twee keer winst lijkt niet afdoende te zijn om bij de beste nummers twee van de kwalificatiepoules te eindigen. In de eigen groep staat Jong Oranje nu zelfs vierde.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen