Poldervaart voorzichtig met El Hamdaoui: "Ziet er goed uit"

Poldervaart voorzichtig met El Hamdaoui: "Ziet er goed uit"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 september 2018 – Op eigen initiatief sloot Mounir El Hamdaoui vorige week aan bij de selectie van Excelsior, waar hij meetraint met de ploeg van Adrie Poldervaart. De 34-jarige aanvaller zit zonder club na zijn vertrek bij FC Twente en maakt vooralsnog geen slechte indruk in Kralingen.

Of El Hamdaoui een contract krijgt bij Excelsior, is de vraag. Trainer Poldervaart is in ieder geval niet negatief over de Marokkaan. "Hij zei dat hij fit was en ik moet eerlijk zeggen dat het er goed uitziet", zegt de coach tegen Voetbal International. "Over zijn kwaliteiten hoeven we het niet te hebben, het gaat om zijn fitheid. We zijn voorzichtig met hem. Ik snap dat hij graag wil, maar juist in dat soort situaties moet je een voetballer een passend programma geven. Je moet kijken waar een speler vandaan komt. Hij is bij FC Twente geblesseerd geweest, speelde de laatste wedstrijd nog mee en heeft in de zomer knieproblemen gehad. Hij heeft tien weken trainingsachterstand op de rest."

El Hamdaoui liet zelf al weten dat hij graag zou terugkeren bij Excelsior, waarvoor hij in het begin van zijn loopbaan ook al speelde. Of het tot een contract komt, weet Poldervaart nog niet.  "We rekenen nergens op, we kijken wat we aan elkaar kunnen hebben. Meer is het niet. Ik zag al dat hij met de jonge spelers bezig was. Ik heb hem dat bewust niet gevraagd, maar hij pakt het zelf op. Vind ik mooi om te zien. We hebben ook geen deadline gesteld. Dat werkt in mijn ogen niet. Dan ga je als speler sneller forceren en als club een overhaaste beslissing nemen."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst? Stel jouw ideale selectie van twintig spelers samen en strijd mee om een flinke prijzenpot!

gerelateerd