Mancini ziet Italië worstelen: "We hebben het moeilijk"

11 september 2018, 08:54

De nationale ploeg van Italië blijft worstelen. Het land ontbrak op het WK in Rusland en bleek maandag in de Nations League niet opgewassen tegen Portugal (1-0). Daardoor heeft Italië slechts één van de laatste negen interlands gewonnen. Coach Roberto Mancini wanhoopt desondanks niet.

Hij zag dat zijn ploeg maandag weinig te vertellen had tegen de Portugezen, die zonder Cristiano Ronaldo aantraden. "We houden niet van verliezen, maar we hebben ervoor gekozen om een groep spelers ervaring op te laten doen. Daar hebben we voor gekozen omdat het anders veel langer zou duren om iedereen op goed niveau te krijgen. We wisten dat onze ploeg het moeilijk heeft, want anders waren we wel geplaatst voor het WK. Toch hebben we positieve dingen gezien."

Italië speelde in de Nations League afgelopen weekend gelijk tegen Polen. Tegen Portugal wijzigde Mancini zijn ploeg op negen plaatsen. Dat leidde tot een nederlaag, waardoor de kans nu al reëel is dat Italië gaat degraderen uit Divisie A. "We willen uiteraard niet dat dat gebeurt, maar je weet nooit hoe het loopt. Het belangrijkste is voor ons om een goede formatie samen te stellen richting het EK in 2020."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen