Danjuma wil in Oranje: "Maar ga geen tien jaar wachten"

11 september 2018, 08:01

Als het aan Arnaut Danjuma ligt, dan speelt hij op korte termijn in het Nederlands elftal. De buitenspeler van Jong Oranje heeft nog de optie om voor Nigeria uit te komen, maar heeft een voorkeur voor Oranje. Komt het Nederlands elftal niet, dan gaat hij alsnog voor zijn tweede land Nigeria.

Groeneveld, die onlangs voor de achternaam Danjuma heeft gekozen, ziet Nigeria nu als 'plan B'. De 21-jarige speler van Club Brugge hoopt op een kans in Oranje. "Ik moet het zelf afdwingen", zegt hij in De Telegraaf. "Ik kan wel zeggen dat ik heel graag naar het 'grote' Oranje wil, maar als ik niet goed genoeg speel, is het mijn eigen schuld. Ik ben iemand die daarbij voornamelijk op zichzelf gefocust is. Ik zorg dat ik het bij Club Brugge goed doe en tegen Schotland moet ik hier weer van waarde zijn. Maar ik ga geen tien jaar wachten op Oranje."

In de zomer maakte hij de overstap van NEC naar Club Brugge. Bij de Belgische topclub laat hij zich wekelijks zien. Wat scheidt hem nu nog van Oranje? "Ik denk dat het alleen minuten zijn. Ik denk dat ik de stijgende lijn te pakken heb en dat iedereen dat ook opvalt. Hoe meer wedstrijden ik ga spelen, hoe meer mensen ik kan overtuigen dat ik van waarde kan zijn voor het Nederlands elftal."

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen