Ronaldo-loos Portugal verslaat pover Italië in Nations League

10 september 2018, 22:40

Ook zonder vedette Cristiano Ronaldo is Portugal maandagavond te sterk gebleken voor Italië. In een vrij goed gevuld Estádio da Luz bleek een doelpunt van André Silva na rust voldoende om de drie punten in Portugal te houden: 1-0. De formatie van Fernando Santos gaat daardoor aan de leiding in Groep 3 van Divisie A van de Nations League.

Portugal trad met dezelfde elf aan als afgelopen weekend tegen Kroatië (1-1), maar dat was bij Italië wel anders. Trainer Roberto Mancini had zijn elftal liefst op tien posities gewijzigd. De coach deed dat omdat hij zijn spelers wilde sparen en niet het gevaar wilde lopen dat enkele spelers geblesseerd raakten. Mario Balotelli was afgelopen weekend tegen Polen (1-1) overigens nog basisspeler, maar zat vanavond niet bij de selectie. De reden van zijn absentie was onbekend.

Thuisploeg Portugal begon sterk aan het duel in Estádio da Luz. Het team van Fernando Santos trok de wedstrijd naar zich toe en was voor rust enkele keren dichtbij een goal. Een poging van uitblinker Bernardo Silva werd door Jorginho van de lijn gehaald, terwijl een voorzet Mário Rui de lat toucheerde. Gescoord werd er desondanks niet voor de doelwissel.

Na de pauze gebeurde dit wel: al in de 48ste minuut was het prijs voor Portugal. Na een uitstekende balverovering en rush van Bruma was het voor spits André Silva een koud kunstje om keeper Gianluigi Donnarumma te verschalken: 1-0.  Kort daarna was Silva dichtbij zijn tweede goal, maar ditmaal wist de keeper van AC Milan wel te redden. Portugal zakte vervolgens wat in en Italië nam het heft in handen. Dat leverde vrij snel een grote kans op voor Simone Zaza, maar de spits werkte de bal over het doel.

In de slotfase waren bijna alle spelers te vinden op de helft van Portugal, maar Italië slaagde er ondanks het overwicht niet in om de gelijkmaker te produceren. Het was simpelweg te weinig wat de gewijzigde formatie van Mancini op de mat legde. Daardoor gaat Portugal met drie punten uit één duel aan de leiding in Groep 3 van Divisie A. Italië (twee duels gespeeld) en Polen (één duel) volgen met één punt.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen