Reis wijst Slowakije af: "Ik heb definitief voor Oranje gekozen"

10 september 2018, 11:49

Ludovit Reis heeft zijn keuze tussen het Slowaaks en Nederlands elftal gemaakt. Zaterdag debuteerde de achttienjarige middenvelder van FC Groningen in Oranje Onder-19. "Ik heb hiermee definitief voor Oranje gekozen", zegt hij.

Reis heeft Slowaakse ouders en een Slowaaks paspoort, maar hoopt in de toekomst voor het grote Oranje uit te komen. "De nationale bond van Slowakije heeft me diverse keren gebeld, maar ik had al gekozen voor Nederland. Het niveau ligt hier hoger en het is praktisch ook gemakkelijker", vertelt hij aan ELF Voetbal.

Tegen de Tsjechische leeftijdsgenoten maakte Reis zijn debuut. Het team van bondscoach Maarten Stekelenburg maakte indruk door met 5-1 te winnen. Zijn ouders waren aanwezig bij de wedstrijd. "Met mijn moeder spreek ik Slowaaks, met mijn vader Nederlands. Ik vond het mooi dat ze bij mijn debuut aanwezig waren. Ook mijn gastouders waren er. Die steun doet me goed."

Dubbele paspoorten

Reis is niet de eerste in Nederland opgegroeide speler die in zijn interlandcarrière kan kiezen tussen twee landen. Onlangs maakte Ajacied Noussair Mazraoui een andere keuze dan de Groningen-middenvelder. De rechtsback verkoos Marokko boven Oranje. Hakim Ziyech, inmiddels sterspeler van het Noord-Afrikaanse land, gaf in 2015 Marokko de voorkeur boven Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen