Heraclied Osman debuteert voor Syrië en hoopt op Azië cup

Heraclied Osman debuteert voor Syrië en hoopt op Azië cup

10 september 2018 – Mohammed Osman (24) maakte afgelopen donderdag zijn debuut als Syrisch international. De middenvelder van Heracles Almelo, die al bijna zijn hele leven in Nederland woont, hoopt uiteindelijk met het land naar de Azië Cup te gaan. "Dat lijkt me pas écht waanzinnig mooi", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.De middenvelder is de afgelopen jaren wel vaker gevraagd om uit te komen voor Syrië, maar zei telkens 'nee'. Tegen Oezbekistan (1-1) debuteerde hij eindelijk. "Destijds sprak de bondscoach alleen Arabisch. Ik spreek zelf wel Koerdisch, maar veel Arabische dialecten ken ik niet. Met de huidige bondscoach kan ik gewoon in het Engels communiceren. Dat werkt heel prettig."

In Syrië, een door oorlog verscheurd land, wordt voetbal extreem beleefd. "Je kunt het vergelijken met veel Zuid-Amerikaanse landen. Mensen gaan de straat op met vlaggen en moedigen ons met heel hun hart aan. Het zit echt diep. Ik vind dat alleen maar mooi. Het motiveert me om straks een zo goed mogelijk Syrië te laten zien op de Azië Cup en daar zo ver mogelijk in het toernooi te komen."

Osman maakt begin dit kalenderjaar de overstap van Telstar naar Heracles Almelo. Hij kwam in zijn eerste maanden in Almelo niet veel aan spelen toe, maar in het nieuwe seizoen is hij een basisspeler.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021