De Jong imponeert Wijnaldum: "Het verbaast me niet"

10 september 2018, 09:30   Bijgewerkt: 10 september 2018, 09:35

Frenkie de Jong heeft in zijn eerste twee wedstrijden voor het Nederlands elftal indruk gemaakt op zijn ploeggenoten. De 21-jarige Ajacied zorgt voor nieuw elan in het spel van Oranje, wat ook Georginio Wijnaldum niet is ontgaan. De tweevoudig international schroomde tegen wereldkampioen Frankrijk (2-1 verlies) niet om risico in zijn spel te leggen.

"Het verbaast me niet", citeert het ANP de Liverpool-middenvelder. "Er is de laatste tijd veel over hem geschreven, dus ben ik erop gaan letten hoe hij speelt bij Ajax. Op de training bij ons deed hij precies hetzelfde. Zijn manier van voetballen past heel goed bij ons spel. Frenkie maakt het makkelijker voor ons door de manier waarop hij voetbalt. Hij speelt gedurfd. Frenkie kan een mannetje achterin uitspelen, waardoor andere jongens tussen de linies vrijkomen. Hij neemt soms wat risico, maar zijn gedurfde manier van spelen hebben wij nodig."

Hoewel Wijnaldum onder de indruk is van De Jong, probeert hij de verwachtingen te temperen. "We hebben wel vaker Nederlandse spelers gehad die eerst heel goed speelden, maar later minder werden. Vaak wordt al snel geroepen: hij kan dit en dat, die kan zó goed worden. Frenkie is 21 jaar, er kan van alles gebeuren. Misschien krijgt ook hij een mindere periode of stapt hij over naar het buitenland, dan moet je ook weer kijken hoe dat gaat uitpakken. Voor nu is het goed. We hopen als team en eigenlijk als heel Nederland dat hij zich zo verder gaat ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen