Groepje fans Twente misdraagt zich tijdens reanimatie

10 september 2018, 09:15   Bijgewerkt: 10 september 2018, 11:21

Een aantal supporters van FC Twente heeft zich zaterdagavond van zijn slechtste kant laten zien. Na afloop van de wedstrijd tegen TOP Oss zaten fans hulpverleners in de weg bij een reanimatie. Stephan, een steward van de club, is teleurgesteld, verbaasd en boos door het incident.

Na de wedstrijd lag buiten het stadion een man levenloos op de grond. Stephan en zijn collega's snelden direct naar de man toe. "Een vrouw met medische kennis sprak ons aan en startte enkele ogenblikken later de reanimatie", begint de steward zijn verhaal in Tubantia. "Ik heb met vele andere stewards geprobeerd om de fans op afstand te houden zodat zij zich samen met toegesneld ambulancepersoneel over de man kon bekommeren."

De meeste supporters toonden begrip voor de situatie, maar een aantal niet. "Helaas kwamen er al snel veel mensen kijken. Ik zag zelfs vaders met kinderen vooraan staan, onbegrijpelijk", aldus Stephan. Het ging van kwaad tot erger. "Een klein groepje supporters gedroeg zich erg vervelend. Ze riepen dat ze hun trein moesten halen en dat we niets stonden te doen. Ik kookte van woede. Nu ik het vertel, krijg ik opnieuw kippenvel."

Het groepje supporters zei de meest verschrikkelijke dingen. 'Laat die man toch liggen, hij is allang dood', en 'als het een supporter van de tegenpartij is hoef je hem niet te helpen', of 'het zal wel een zatlap zijn'. Stephan vertelt dat er zelfs een man was die hem wegdrukte om de trein te halen. "Je leest in de krant af en toe dat dit bij hulpverleners gebeurt, maar die berichten wil je niet geloven. Nu begrijp ik dat het waar is."

De steward benadrukt dat er ook genoeg goedwillende supporters waren. De man die werd gereanimeerd was bij kennis toen hij per ambulance werd afgevoerd. "Ik wil graag mijn bewondering uitspreken naar mijn collega's en de hulpverleners. Zij verdienen eigenlijk de aandacht, niet de vervelende fans."

Lees ook: FC Twente verslikt zich voor eigen publiek in TOP Oss

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen