Van Hanegem looft De Jong en kraakt Blind: "Kan niet verdedigen"

10 september 2018, 07:29

Willem van Hanegem heeft genoten van Ajacied Frenkie de Jong in Oranje. De middenvelder stond voor het eerst in de basisopstelling en maakte een uitstekende indruk tegen Frankrijk. Sowieso zag De Kromme goede dingen van het Nederlands elftal, met name in de tweede helft. Over Daley Blind was hij overigens een stuk minder te spreken. "Wie Blind zag moet tot de conclusie komen dat hij niet kan verdedigen."

Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Als je gebruik van Blind maakt, dan als middenvelder en bij voorkeur tegen elftallen die lekker achteruit plooien. Dan heeft hij tijd en kan hij oplossingen vinden", legt het Feyenoord-icoon uit. Over een andere Ajacied, namelijk De Jong, was hij een stuk meer te spreken.

"We laten het nu allemaal maar over aan een speler die voor het eerst in de basiself mocht beginnen. Die donderdagavond nog debuteerde tegen Peru. Dat is niet sterk van de rest, al ziet iedereen dat hij wel heel erg veel kwaliteiten heeft. Ik denk dat hij de speler was die het meest heeft laten zien deze twee interlands", aldus Van Hanegem, die vindt dat hij niet te vergelijken is met zijn concurrent Kevin Strootman.

Onder de streep zag Van Hanegem vooral goede dingen in de tweede helft. "Voor rust heb ik me lang zitten vervelen. Maar na de kans van Georginio Wijnaldum en de prima goal van Ryan Babel ging ik er echt voor zitten. Het was jammer dat Olivier Giroud alsnog scoorde, want juist in de tweede helft lieten we wel onze tanden zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen