Koeman spreekt van onnodig verlies: "Ik ben echt boos"

9 september 2018, 23:46

Volgens bondscoach Ronald Koeman had het Nederlands elftal zondag niet hoeven te verliezen bij wereldkampioen Frankrijk (2-1). De keuzeheer is boos over de wijze waarop Oranje op sommige momenten niet daadkrachtig genoeg was. Een remise had volgens Koeman zeker tot de mogelijkheden behoord.

De trainer verloor echter zijn eerste officiële wedstrijd als coach van Oranje. "Je speelt tegen Frankrijk en verwacht niet dat je negentig minuten de baas op het veld bent", aldus Koeman bij de NOS. "Maar de gevaarlijke momenten komen ook uit fouten van ons. Daar gaat het wel om. Ik ben echt boos."

"Het gaat niet om het individu, maar we moeten voelen dat er meer inzit. Op zulke momenten mag je niet zo slordig zijn. Die kans voor Georginio Wijnaldum, als hij de bal goed aanneemt… En als Ruud Vormer gaat liggen voor hij de bal aanneemt, kan je een penalty krijgen. Ik noem zo drie, vier momenten op. Dus je kunt een punt pakken als je het goed doet. Daar ben ik boos om."

Punten levert het niet op, maar Oranje sloeg in ieder geval geen slecht figuur. Dat beseft Koeman ook. "We hebben gelukkig wat kleur op ons gezicht. We hebben niet alleen veel en hard gewerkt, maar ook de manier waarop we hebben gespeeld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen