Gisteren gemist: Hiddink naar China, Oranje verliest nipt

10 september 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 9 september.

Chaos rondom stadion Madagascar: één persoon overlijdt

Een drama in Afrika. Op de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tussen Madagascar en Senegal kwamen zondagmiddag zoveel mensen af, dat er supporters in het gedrang raakten. Door de drukte is één persoon overleden en raakten er 37 mensen gewond.

Bijker betrokken bij enorme vechtpartij: "Pure schande"

Het Belgische voetbal is zondag opgeschud door een hevige vechtpartij langs de lijn bij de wedstrijd tussen Union en KV Mechelen op het tweede niveau. Een rode kaart van Lucas Bijker (op archiefbeeld) bleek de aanzet van een enorme vechtpartij in de spelerstunnel. De assistent-coach van Mechelen liep daarbij fikse verwondingen op.

Löw heeft vertrouwen in Oranje: "Team met potentie"

Nederland ontbrak op de laatste twee eindtoernooien en maakte zodoende een grote crisis door, maar volgens Joachim Löw is er licht aan het einde van de tunnel. De bondscoach van Duitsland denkt dat Oranje de komende jaren weer aan de top kan terugkeren.

Hiddink wordt bondscoach van Olympische ploeg van China

Guus Hiddink gaat een nieuw avontuur aan. De 71-jarige trainer heeft besloten om als bondscoach van de Olympische ploeg van China aan de slag te gaan. Het doel van de Nederlander is om de formatie te laten kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. "Er is, op zijn zachtst gezegd, een hoop werk te doen", zegt Hiddink.

Bij vlagen prima Oranje kopje onder tegen wereldkampioen

Het Nederlands elftal heeft het eerste duel in de Nations League met 2-1 verloren van wereldkampioen Frankrijk. De Fransen, die buiten keeper Alphonse Areola met dezelfde basis als in de WK-finale speelden, kwamen na een kwartier spelen op voorsprong. In het tweede bedrijf maakte Ryan Babel de gelijkmaker en speelde Oranje lange tijd prima. Olivier Giroud zorgde er met een wonderschoon doelpunt vervolgens voor dat de Fransen tóch wonnen.

De Jong: "Normaal dat je zelfde doet als bij je club"

Van plankenkoorts had Frenkie de Jong zondag geen last tegen Frankrijk. De 21-jarige middenvelder speelde bij zijn eerste basisplaats zonder angst mee tegen de wereldkampioen, maar vindt dat zelf niet bijzonder. Hij blijft nuchter onder zijn optreden.

Koeman spreekt van onnodig verlies: "Ik ben echt boos"

Volgens bondscoach Ronald Koeman had het Nederlands elftal zondag niet hoeven te verliezen bij wereldkampioen Frankrijk (2-1). De keuzeheer is boos over de wijze waarop Oranje op sommige momenten niet daadkrachtig genoeg was. Een remise had volgens Koeman zeker tot de mogelijkheden behoord.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen