Debutant Schulz helpt Duitsland met late goal langs Peru

9 september 2018, 22:45

Net als Nederland heeft ook Duitsland met kleine cijfers afgerekend met Peru. De formatie van Joachim Löw kwam net als Oranje donderdag op achterstand, maar won in eigen land met 2-1. Debutant Nico Schulz werd de matchwinner.

Oranje kwam donderdag al vroeg op achterstand tegen Peru en dat gebeurde Duitsland zondag ook. Luis Advincula zette Peru op voorsprong, maar lang kon het land niet genieten van die marge. Al drie minuten later stond er een 1-1 stand op het bord. Julian Brandt haalde de trekker over en produceerde de gelijkmaker. Duitsland had in het duel het meeste balbezit, maar creëerde erg weinig kansen.

Lang duurde het voordat de winnende treffer viel. Dat gebeurde in de 85ste minuut, toen debutant Nico Schulz vanaf de rand het strafschopgebied binnen schoot. Gezegd moet worden dat de keeper de bal veel te makkelijk liet glippen. Schulz zal daar maling aan hebben, want de 25-jarige linksback van 1899 Hoffenheim scoorde meteen bij zijn (basis)debuut.

De eerstvolgende wedstrijd van Duitsland is op 13 oktober. Het Nederlands elftal is dan de tegenstander in de Nations League.