Bij vlagen prima Oranje kopje onder tegen wereldkampioen

9 september 2018, 23:57

Het Nederlands elftal heeft het eerste duel in de Nations League met 2-1 verloren van wereldkampioen Frankrijk. De Fransen, die buiten keeper Alphonse Areola met dezelfde basis als in de WK-finale speelden, kwamen na een kwartier spelen op voorsprong. In het tweede bedrijf maakte Ryan Babel de gelijkmaker en speelde Oranje lange tijd prima. Olivier Giroud zorgde er met een wonderschoon doelpunt vervolgens voor dat de Fransen tóch wonnen.

Het duel met Nederland was voor Frankrijk het eerste duel in eigen land sinds het winnen van het WK in Rusland en dat wilden de fans weten ook. Bij de opkomst van beide elftallen werden met verschillende kleuren vlaggen twee sterren (die voor de wereldtitels in 1998 en 2018 staan) en de wereldbeker afgebeeld. Om even later over het door de fans imposant gezongen Franse volkslied nog maar te zwijgen.

Een knullige persoonlijke fout van Promes ging daaraan vooraf. Uit een Franse aanval aan de linkerkant meende de nieuwbakken speler van Sevilla de bal rustig terug te kunnen koppen op doelman Cillessen, maar dat werd doorzien door Blaise Matuidi. De aanvaller legde de bal laag voor op de bij de tweede paal vrijstaande Mbappé, voor wie het een koud kunstje was om de bal binnen te schieten: 1-0. Eén minuut later kreeg Nederland de beste kans van de eerste helft.

De eerste tien minuten na de theepauze verliepen ook ongeveer zo, maar daarna werd het Nederlands elftal dominanter en sterker. Oranje liet zien te durven voetballen en kreeg meer grip op Frankrijk. Antoine Griezmann was nog wel gevaarlijk voor Frankrijk, maar de aanvaller schoot de bal enkele meters naast. Even later kreeg opnieuw Wijnaldum een grote kans. Op aangeven van Matthijs de Ligt schoot hij echter nét voorlangs.

Een minuut later was het wél raak voor Oranje. Na een prima aanval over rechts bezorgde Tete de bal bij Babel, die overigens ook prima voor Benjamin Pavard kwam: 1-1. Het doelpunt gaf Oranje zichtbaar vleugels. Zo schoot Memphis Depay enkele minuten na de gelijkmaker vlammend in het zijnet en kon de aanvaller van Olympique Lyon enkele minuten later gevaarlijk weg. Met die situatie werd echter te weinig gedaan. Des te treuriger was het dat Frankrijk na een staaltje pure individuele klasse van Olivier Giroud opnieuw de leiding nam. De spits van Chelsea kwam op aangeven van Benjamin Mendy prima voor Virgil van Dijk en volleyde de bal op prachtige wijze binnen: 2-1.

Opstellingen en beoordelingen*

Frankrijk: Alphonse Areola 6,5; Benjamin Pavard 5,5, Raphaël Varane 7, Samuel Umtiti 6,5, Lucas Hernandez 6,5 (61. Benjamin Mendy 7); N'Golo Kanté 7, Paul Pogba 6; Kylian Mbappé 6,5, Antoine Griezmann 6 (81. Steven N'Zonzi -), Blaise Matuidi 6,5; Olivier Giroud 7 (88. Ousmane Dembélé -).

Nederland: volgt morgen bij rapport

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen