Löw heeft vertrouwen in Oranje: "Team met potentie"

9 september 2018, 20:05

Nederland ontbrak op de laatste twee eindtoernooien en maakte zodoende een grote crisis door, maar volgens Joachim Löw is er licht aan het einde van de tunnel. De bondscoach van Duitsland denkt dat Oranje de komende jaren weer aan de top kan terugkeren.

"Ik geloof er nog steeds in", zegt hij tegen de NOS. "Zo'n klein land als Nederland kan natuurlijk niet vijftig jaar lang aan de wereldtop staan. Nederland is er nu twee toernooien niet bij, maar als je nu de jonge spelers ziet die in jullie competitie de kans krijgen bij bijvoorbeeld Ajax of kleinere clubs, dan heeft Nederland nog steeds spelers die snel zijn en goed kunnen dribbelen. Ik geloof dat Nederland ook nu weer een team heeft dat zich kan ontwikkelen. Dit team heeft weer potentie", denkt de coach.

Nederland speelt komende maand tegen Duitsland in de Nations League. Van de oefeninterland tegen Peru (2-1) heeft Löw korte flitsen gezien. "Ik heb een paar goede spelers gezien. Jonge spelers, snelle spelers. Ik denk dat Nederland er de komende jaren weer komt", stelt Löw.

Eén van de aanstaande talenten is Frenkie de Jong, die zondag tegen Frankrijk in de basis staat. Löw heeft de Ajacied nog weinig zien spelen. "De naam zegt me wel iets, maar met de volgende wedstrijd houd ik mij volgende week bezig. Dan ga ik Nederland natuurlijk analyseren. We hadden in Amsterdam een mannetje van ons zitten, en die heeft mij bericht: Holland is heel goed op weg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen