Oranje zoals verwacht met Frenkie de Jong, Pröpper en Promes

9 september 2018, 19:37

Het Nederlands elftal treedt zondagavond in de loodzware uitwedstrijd tegen Frankrijk aan met Frenkie de Jong. De 21-jarige speler van Ajax is door Ronald Koeman beloond voor zijn goede invalbeurt bij zijn Oranje-debuut tegen Peru. De middenvelder start als controleur aan de wedstrijd in Parijs. Ook Davy Pröpper en Quincy Promes staan in de basis.

Dat drietal zat donderdag tegen Peru (2-1 winst) nog op de bank, maar mag dus aan de aftrap verschijnen. Oranje gaat met Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind als drie centrumverdediger spelen, terwijl Kenny Tete (rechts) en Ryan Babel (links) de vleugels moeten bestrijken. De Jong en Pröpper zijn de controleurs voor de defensie. Georginio Wijnaldum en Promes moeten voor de aanvoer naar spits Memphis Depay zorgen.

Bij tegenstander Frankrijk staan dezelfde elf namen aan de aftrap als afgelopen donderdag tegen Duitsland. Die wedstrijd in de Nations League-groep van Oranje eindigde toen in 0-0. Bij winst vanavond is Oranje dus zeker van de eerste plaats in de groep, maar dat is uiteraard geen gemakkelijke missie. 

Opstellingen

Frankrijk: Areola; Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez; Pogba, Kanté; Mbappé, Griezmann, Matuidi; Giroud

Nederland: Cillessen; Tete, De Ligt, De Vrij, Blind; Pröpper, Wijnaldum, De Jong; Promes, Memphis, Babel

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen