Cillessen in Oranje wekt verbazing: "Kan echt niet"

9 september 2018, 15:12   Bijgewerkt: 9 september 2018, 15:45

Jasper Cillessen werd eerder deze week door bondscoach Ronald Koeman tot eerste doelman van Oranje benoemd. De oud-doelman van Ajax is momenteel reservekeeper bij FC Barcelona en volgens Henk de Haan, een voormalig teamgenoot van Koeman, moet de eerste keeper van het Nederlands elftal wekelijks spelen: "Zoet moet op goal."

In gesprek met het Dagblad van het Noorden laat De Haan er geen twijfel over bestaan. Volgens de oud-speler van FC Groningen en clubicoon van het inmiddels failliete SC Veendam is de keuze van Cillessen een onjuiste: "Zoet moet op goal. Een keeper van Oranje moet elke week spelen, vind ik. Dit kan echt niet."

PSV'er Zoet is volgens De Haan dus een betere keus, mede omdat de doelman van de Eindhovenaren. "Dat is een betrouwbare doelman die onbesproken is bij PSV en dit seizoen in de Champions League speelt."

In het noorden wordt natuurlijk ook gekeken naar de kansen van Sergio Padt, want de FC Groningen-doelman zit ook bij de selectie. Volgens De Haan is de kans op een basisplek voor Padt gering: "Ik gun het Padt ook van harte, maar Zoet is wel iets beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen