Kane boos op Makkelie na afgekeurd doelpunt in blessuretijd

9 september 2018, 11:56

Harry Kane heeft na afloop van het Nations League-duel tussen Engeland en Spanje (1-2) uitgehaald naar Danny Makkelie. De Engelsen leken in de blessuretijd op gelijke hoogte te komen, maar de Nederlandse scheidsrechter keurde het doelpunt af. De aanvoerder zegt dat de arbiter het bij het verkeerde eind heeft.

Danny Welbeck dacht de 2-2 te maken, maar Makkelie constateerde een overtreding op doelman David de Gea. "Op zulke momenten momenten heb je een scheidsrechter nodig die sterk in zijn schoenen staat, iemand die onder druk de goede beslissingen neemt", aldus Kane ten overstaan van Engelse pers na afloop van de wedstrijd.

"Danny stond daar alleen maar. De Gea ging omhoog, ving de bal en viel op Danny. Dat is geen overtreding",  vervolgt de captain. Engeland was vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen door een doelpunt van Marcus Rashford, maar Saúl en Rodrigo bogen namens Spanje nog voor rust de achterstand om.