Ziyech leidt zege Marokko in, Mazraoui debuteert

Ziyech leidt zege Marokko in, Mazraoui debuteert

8 september 2018 – Marokko heeft zaterdagavond in het kader van de Afrika Cup-kwalificatie met 3-0 gewonnen van Malawi. Hakim Ziyech had een groot aandeel in de zege door vroeg in de wedstrijd de score te openen. Hij was niet de enige Ajacied die in actie kwam. Noussair Mazraoui kwam als invaller binnen de lijnen en debuteerde zodoende in de Marokkaanse ploeg.Het was binnen drie minuten al raak voor Ziyech, die na een lange rush de bal in de lange hoek schoof. Voor rust werd de wedstrijd al beslist door Youssef En-Nesyri, die de score verdubbelde. De 21-jarige aanvaller van Leganés tekende tien minuten voor tijd ook voor het derde en laatste doelpunt voor de wedstrijd.

Mazraoui werd twintig minuten voor het einde van de wedstrijd binnen de lijnen gebracht. Bondscoach Ronald Koeman probeerde onlangs de jonge rechtsback te overtuigen om voor Nederland te kiezen, maar Mazraoui's keuze viel op Marokko. Door zijn invalbeurt is het nu uitgesloten dat hij in de toekomst nog voor Oranje uitkomt.

Marokko schuift door de zege op naar de tweede plaats in de kwalificatiegroep. Koploper in de groep is het Kameroen van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert, dat een punt meer heeft.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 16 juni 2019

  2. zaterdag 15 juni 2019