Spanjaarden delen op Wembley tik uit aan Engeland

8 september 2018, 22:42

Spanje heeft Engeland zaterdagavond een tik uitgedeeld in de Nations League. De Spanjaarden waren op Wembley met 2-1 te sterk voor de Engelsen, die Luke Shaw met een ogenschijnlijk ernstige hoofdblessure zagen uitvallen. Het volgende duel dat in Groep 4 van Divisie A op het programma staat is Spanje - Kroatië.

De start van de wedstrijd in Londen was spectaculair. Binnen een kwartier spelen hadden beide landen al gescoord. Marcus Rashford opende de score namens Engeland. De aanvaller verschalkte David De Gea na prima voorbereidend werk van Shaw. Een paar minuten later schoot Saúl met een geplaatst schot de gelijkmaker tegen de touwen.

Het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd viel al na iets meer dan een halfuur spelen. Rodrigo, die deze zomer werd gelinkt aan een overgang naar Real Madrid, schoot van dichtbij raak uit een vrije trap van Thiago. In de tweede helft werd er niet gescoord, maar viel Shaw wel uit. Hij kwam in botsing met Dani Carvajal, ging knock-out en werd met een brancard van het veld gedragen.

Spanje, dat het tijdperk onder bondscoach Luis Enrique goed begonnen is, speelt dinsdag in Elche de tweede wedstrijd in de Nations League. De tegenstander van de Spanjaarden is WK-finalist Kroatië. Engeland komt deze maand niet meer in actie in de mini-competitie, maar speelt nog wel een oefenduel met Zwitserland. De Zwitsers verkeren in grootse vorm: zij wonnen zaterdag met liefst 6-0 van IJsland.