Koeman: "Wat er vorig jaar gebeurd is, heeft geen waarde meer"

8 september 2018, 17:22

Het Nederlands elftal keert zondag terug in het Stade de France, het stadion in Parijs waar vorig jaar nog smadelijk met 4-0 verloren werd van Frankrijk. Mede daardoor liep Oranje kwalificatie voor het WK mis terwijl Frankrijk zich wel plaatste en het toernooi zelfs won. Zondagavond zal het beter moeten, beseft Ronald Koeman.

De coach heeft de Fransen veel bekeken tijdens het WK in Rusland. "Frankrijk heeft het WK verdiend gewonnen", zei Koeman zaterdag. "Het is een grootse prestatie, maar ook weer verleden tijd. Het is nu aan ons om tegen de wereldkampioen een goede wedstrijd neer te zetten en resultaat te halen. Alles wat geweest is, telt niet meer. Wat er vorig jaar gebeurd is, heeft voor nu geen enkele waarde meer. Het elftal moet compacter staan dan toen, we zullen heel goed moeten zijn en alles moet kloppen. En we moeten vooral geen fouten maken, want dan is het tegen dit soort tegenstanders over en uit."

Koeman vindt dat Oranje stappen aan het zetten is. "We willen centraal op het veld voetballen, tussen de linies spelen en dan komt er vanzelf ruimte aan de zijkanten die we moeten benutten. Zo proberen we ons steeds te verbeteren en daar ben ik heel tevreden over."

Of Frenkie de Jong, die indruk maakte tijdens zijn debuut in Oranje morgen zal starten, liet Koeman in het midden. Wel liet hij de coach zich positief uit over de Ajacied. "Hij speelde mee alsof hij geen debutant was. Dat is een compliment voor hem."

Het duel in de Nations League begint om 20.45 uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen