Memphis ziet Oranje groeien: "We zijn aan het bouwen"

8 september 2018, 16:59

Nu met Wesley Sneijder definitief een gouden generatie is afgezwaaid bij het Nederlands elftal, is het aan de nieuwe generatie om op te staan. Memphis Depay is een van de spelers die Oranje bij de hand moet gaan nemen, maar zelf voelt hij die druk niet.

Donderdag tegen Peru scoorde Memphis twee keer tijdens de 2-1 overwinning. "Wat ik doe en blijf doen is niet anders dan wat ik deed", sprak de aanvaller zaterdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Frankrijk. "Ik leg mezelf geen extra druk op in de zin van dat ik nu het Nederlands elftal moet gaan dragen. We hebben een goed team en moeten elkaar als spelers goed aanvullen."

Onder Ronald Koeman heeft Oranje de stijgende lijn te pakken. Memphis voelt dat de ploeg stappen aan het zetten is. "We zijn aan het bouwen. Het voelt goed en de spelers voelen elkaar goed aan. Frankrijk heeft een sterk team met heel veel kwaliteiten en het wordt een interessante wedstrijd voor ons", verwacht de aanvaller van Olympique Lyon.

Memphis was tegen Peru een van de tweede aanvallers. "Die positie beviel me wel", zegt de oud-speler van PSV en Manchester United. "Het gaf een goed gevoel om twee keer te scoren. Het vertrouwen van de bondscoach doet me goed en ik hoop dat ik mijn vorm mee kan nemen naar de volgende duels."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen