Luis Enrique vindt dat Spanje opnieuw moet beginnen

8 september 2018, 10:29

Spanje maakt zich na een mislukt WK op voor de Nations League. Dat doet het met de nieuwe bondscoach Luis Enrique aan het roer. Aan hem de taak de Spanjaarden weer terug aan de top de brengen, al weet hij dat er veel veranderd moet worden. "Het kampioensteam bestaat niet meer."

In de jacht naar eerherstel moet Enrique het doen zonder Andrés Iniesta, Gerard Piqué en David Silva. Het trio, samen goed voor meer dan 350 interlands, zwaaide na het mislukte avontuur in Rusland af als international. Enrique realiseert zich op de persconferentie van de Spanjaarden dat de tijden zijn veranderd: "Het kampioensteam bestaat niet meer. Dat is alleen nog een mooie herinnering."

Volgens de oud-coach van FC Barcelona moet de blik in Spanje op het heden gericht zijn. Volgens de bondscoach hoeft de wereldkampioen van 2010 dan voor niemand onder te doen. "Maar we zullen wel onze eigen accenten moeten toevoegen."

De eerste test is zaterdagavond tegen Engeland op Wembley. Drie dagen later wacht het tweede duel in het kader van de Nations League tegen WK-finalist Kroatië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen