Velthuizen voelde zich 'een pakje drinken': "Clubs drinken je leeg"

Velthuizen voelde zich 'een pakje drinken': "Clubs drinken je leeg"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 september 2018 – Doelman Piet Velthuizen is blij weer in Nederland te keepen. De 31-jarige is na avonturen in onder meer Israël en Cyprus nu keeper bij AZ. Hij blikt terug op zijn tijd in het buitenland en laat weten dat het in Nederland vaak beter geregeld is: "Dan denk je van: zit ik hier nou voor niks of zo?"

Velthuizen vertrok in 2010 naar het buitenland en keerde afgelopen zomer terug in Nederland als doelman van AZ. Tegenover het Algemeen Dagblad kijkt het terug op zijn clubs in het buitenland. Hij stond bij Hércules Alicante, Hapoel Haifa en Omonia Nicosia onder de lat en merkte vooral in Spanje en Cyprus dat de zaakjes niet altijd op orde waren: "Dan geven ze je een cheque, dan ga je naar de bank en blijkt er niets op de cheque te staan. Dan denk je van: zit ik hier nou voor niks of zo?"

In het buitenland voelde Velthuizen zich, zoals hij het zelf omscheef, een 'pakje drinken': "De clubs drinken je leeg, gooien je weg en beginnen weer aan een nieuw pakje. En dan heb ik nog niet eens bij de grote clubs gespeeld."

Nu is Velthuizen weer terug in Nederland als keeper van AZ. Hij werd vorige maand gecontracteerd als nieuwe doelman in Alkmaar.

gerelateerd