Gisteren gemist: Go Ahead blijft winnen, Hiddink weer aan de slag

8 september 2018, 00:30   Bijgewerkt: 7 september 2018, 23:56

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 7 september.

Italië valt weer tegen, Rusland verslaat Turkije en hoofdrol Tadic

Italië is de termijn na het gemiste WK in Rusland wederom niet goed begonnen. De malaise van de Italiaanse ploeg zet vooralsnog ook in de Nations League, door onder bondscoach Roberto Mancini. Tegen Polen mocht het blij zijn met een gelijkspel (1-1). Verder won Rusland bij Turkije dankzij WK-uitblinkers Cheryshev en Dzyuba, terwijl Dusan Tadic een penalty scoorde én miste namens Servië, dat wel - met heel veel moeite - won van Litouwen.

Go Ahead blijft winnen, topscorer Rossi kan het ook in de basis

Go Ahead Eagles en SC Cambuur zijn de grote winnaars van de vierde Eerste Divisie-vrijdagavond dit seizoen. Kowet won in Deventer royaal van FC Volendam en zijn na vier wedstrijden nog zonder puntenverlies. Cambuur bleef in de slipstream van de koploper: mede dankzij Eerste Divisie-topscorer Karim Rossi wonnen de Leeuwarders met 2-0 van RKC Waalwijk. Verder was er ook een overwinning van Sparta Rotterdam, waar Royston Drenthe zijn eerste doelpunt in Nederland maakte.

Kuyt en Van der Vaart krijgen afscheid van de KNVB

De KNVB gaat in het Nations League-duel met Duitsland afscheid nemen van Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart. In het kader van het nieuwe beleid, waarin elk jaar afscheid wordt genomen van spelers die veel betekend hebben voor het Nederlands elftal - in oneven jaren wordt er voor de OranjeLeeuwinnen een afscheidsavond georganiseerd, in de even jaren voor de mannen -, staat het afscheid van de twee oud-internationals met meer dan honderd interlands op het programma.

Hiddink start als bondscoach van China O23: "Mooie klus"

Guus Hiddink gaat, zoals de geruchten al de ronde deden, aan de slag in China. De inmiddels 71-jarige (!) oefenmeester is in Azië aangesteld als de O23-coach van China, dat hij naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio moet zien te loodsen. Dat bevestigt de oud-bondscoach van Nederland, die uitkijkt naar zijn nieuwe job. 

België zet WK-vorm door en rekent hard af met Schotland

België heeft de goede vorm van tijdens het WK doorgetrokken in het eerste duel van de nieuwe reeks. Op bezoek bij Schotland was de ploeg van Roberto Martínez in een oefenwedstrijd heer en meester (0-4). Eden Hazard en Romelu Lukaku stalen de show en scoorden, terwijl invaller Michy Batshuayi de laatste twee treffers voor zijn rekening nam.

Ajax wint van Zwolle dankzij aanwinst Jansen, ook zege Twente

Ajax en FC Twente zijn het Eredivisie-seizoen bij de vrouwen heel goed begonnen. De nummer één en twee van afgelopen seizoen kenden bij de competitiestart relatief weinig problemen met nummer drie PEC Zwolle en nummer vijf PSV van afgelopen jaar. Onderin zorgde Excelsior/Barendrecht tegen ADO Den Haag voor een verrassing door in eigen huis te winnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen