België zet WK-vorm door en rekent hard af met Schotland

7 september 2018, 22:51

België heeft de goede vorm van tijdens het WK doorgetrokken in het eerste duel van de nieuwe reeks. Op bezoek bij Schotland was de ploeg van Roberto Martínez in een oefenwedstrijd heer en meester (0-4). Eden Hazard en Romelu Lukaku stalen de show en scoorden, terwijl invaller Michy Batshuayi de laatste twee treffers voor zijn rekening nam. 

In dezelfde formatie als tijdens het WK, maar met name achterin enkele andere spelers - onder wie debutant Timothy Castagne als rechtsback - kwam België in het eerste duel sinds het toernooi in Rusland uitstekend voor de dag tegen Schotland. Veel problemen hadden onze Zuiderburen niet met de Schotten, want na een klein half uur spelen kwamen ze op voorsprong. Nadat de ploeg direct druk zette na het uitgoioen van keeper Craig Gordon, bood Hazard collega-aanvaller Lukaku van dichtbij een niet te missen kans (0-1).

Hoewel aan beide kanten nog de nodige kansen vielen te noteren, werd er in het laatste half uur niet meer gescoord. Gewisseld daarentegen des te meer, waardoor het duel in de slotfase een beetje doodbloedde. Toch maakten de Belgen wederom een ijzersterke indruk in het uur dat ze wél volop gas gaven. Aanstaande dinsdag mag de formatie op bezoek bij IJsland, voor hun debuut in de Nations League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen