Italië valt weer tegen, Rusland verslaat Turkije en hoofdrol Tadic

7 september 2018, 22:44   Bijgewerkt: 7 september 2018, 22:55

Italië is de termijn na het gemiste WK in Rusland wederom niet goed begonnen. De malaise van de Italiaanse ploeg zet vooralsnog ook in de Nations League, door onder bondscoach Roberto Mancini. Tegen Polen mocht het blij zijn met een gelijkspel (1-1). Verder won Rusland bij Turkije dankzij WK-uitblinkers Cheryshev en Dzyuba, terwijl Dusan Tadic een penalty scoorde én miste namens Servië, dat wel - met heel veel moeite - won van Litouwen.

Dat Italië in eigen huis overigens nog een punt pakte tegen Polen in Divisie A, Groep 2, daar mocht het de scheidsrechter zeer dankbaar voor zijn. De zeer matige Italianen met onder anderen Mario Balotelli, Filippo Bernardeschi en Lorenzo Pellegrini in de basis, kwamen dankzij een doelpunt van Piotr Zielinski op achterstand. Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg Italië echter een zeer goedkope strafschop dankzij een overtreding op invaller Federico Chiesa. Chelsea-middenvelder Jorginho faalde echter niet en voorkwam vanaf elf meter een pijnlijk verlies voor Italië.

Turkije - Rusland 1-2

Het Rusland dat op het WK nog een van de verrassingen was, is ook de Nations League goed begonnen. Op bezoek in Turkije - altijd lastig - kwam de ploeg vrijdagavond via Denis Cheryshev, ook hij zette zijn WK-vorm dus door, op voorsprong. Serdar Aziz maakte vlak voor de pauze weliswaar gelijk, maar direct na de thee was het aanvoerder Artem Dzyuba die heel slim de buitenspelval van Turkije omzeilde. Met een stiftje schoot hij de bezoekers weer op voorsprong.

Tien minuten voor het einde miste de aanvaller overigens nog wel een grote kans, maar omdat Turkije in een vurig slotoffensief niet meer scoorde, werd die misser hem en Rusland niet fataal in Divisie B, Groep 2.

{image[328625][right-half][]}Litouwen - Servië 0-1

In Divisie C, Groep 4, is WK-ganger Servië aan zijn stand verplicht om te promoveren. Roemenië, Montenegro en Litouwen zijn de tegenstanders en bij die laatste ploeg gingen de Serven op bezoek. Met Filip Kostic, Nemanja Matic en Ajacied Dusan Tadic in de basisopstelling waren de bezoekers vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg het meerdere kansen op doelpunten, maar het had uiteindelijk een penalty nodig om het enige doelpunt uit de wedstrijd te maken. Aleksandar Mitrovic werd naar beneden gewerkt na een kleine veertig minuten, Tadic faalde - anders dan tegen Dinamo Kiev - niet vanaf elf meter.

Omdat Servië vergat om de tweede te maken - zo raakte Mitrovic met een intikkertje de lat uit een voorzet vanaf links - kreeg de thuisploeg een grote kans op de gelijkmaker. Uit een counter ging een inzet van dichtbij rakelings langs het doel en omdat Tadic in de slotfase vanaf elf meter miste, kreeg Arturas Zulpa nog een hele grote kans op de gelijkmaker in de slotminuut, maar de Litouwer schoot over.

[a,https://www.fcupdate.nl/uitslagen/s1372/europa-uefa-nations-league-2018-2019/,_blank,Bekijk hier alle uitslagen, standen en programma's van de Nations League

[]tweet,UEFAEURO/status/1038169734146129922]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen