Molenaar wil aanvallender Roda JC zien en is blij met Väyrynen

7 september 2018, 20:45

Roda JC is het seizoen in de Eerste Divisie aardig begonnen met zes punten uit drie duels, toch is trainer Robert Molenaar nog zeker niet tevreden met wat zijn elftal laat zien. Volgens de oefenmeester was tegen FC Twente (3-1 nederlaag) goed te zien waar het bij de Limburgers aan ontbrak. "In Enschede toonden we te weinig lef en leden we te veel balverlies. Daardoor lukte het ons niet om het initiatief naar ons toe te trekken en kwamen we onvoldoende aan het voetballen toe."

Dat is de conclusie van Molenaar na drie duels op de clubsite. Verdedigend kan hij wel tevreden zijn over het spel van Roda JC, aanvallend houdt het nog niet over bij de degradant. "We willen brutaler en dominanter zijn. Om meer grip op de wedstrijd te krijgen, zullen we met meer agressie vooruit moeten verdedigen. Op die manier pak je de tegenstander eerder bij de strot en dwing je fouten af. Het in balbezit komen op de helft van de tegenstander kost ons nog te veel moeite. Toch maak ik me daar geen grote zorgen om. We staan aan het begin van het seizoen en wisten vooraf dat daaraan gewerkt moest worden."

Met de komst van aanvaller Tim Väyrynen heeft Molenaar in elk geval meer aanvallende opties. "Hij is sterk aan de bal en heeft bewezen doelgericht te kunnen zijn. Met Tim hebben we een extra mogelijkheid om te variëren in onze speelwijze. Hij kan iets forceren en ervoor zorgen dat we kunnen doorvoetballen als een tegenstander ons vastzet", aldus Molenaar. De spits is zaterdagavond overigens tegen NEC nog niet (volledig) beschikbaar, omdat hij nog niet helemaal wedstrijdfit is.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen