Kuyt en Van der Vaart krijgen afscheid van de KNVB

7 september 2018, 19:24   Bijgewerkt: 7 september 2018, 21:38

De KNVB gaat in het Nations League-duel met Duitsland afscheid nemen van Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart. In het kader van het nieuwe beleid, waarin elk jaar afscheid wordt genomen van spelers die veel betekend hebben voor het Nederlands elftal - in oneven jaren wordt er voor de OranjeLeeuwinnen een afscheidsavond georganiseerd, in de even jaren voor de mannen -, staat het afscheid van de twee oud-internationals met meer dan honderd interlands op het programma. Het duel op 13 oktober in de Johan Cruijff Arena wordt het podium voor het duo.

Hoewel de boodschap daags na het afscheid van Wesley Sneijder volgt, stond dat afscheid op zichzelf. Dit omdat het volgens de KNVB 'de recordinternational betrof'. De nieuwe traditie van de afscheidwedstrijden zoals deze die is aangekondigd, werd eerder al [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/331883/de-knvb-gaat-vanaf-nu-jaarlijks-ex-internationals-eren/,_blank,gecommuniceerd] door de KNVB. Maar daarmee wordt ditmaal dus ook woord bij daad gevoegd. "De KNVB vindt namens alle voetballiefhebbers dat onze belangrijkste spelers, want dat zijn de internationals, zo'n einde aan hun carrière in Oranje verdienen", liet Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de bond, destijds weten over het nieuwe beleid. 

Vroegere helden

'Beide ex-internationals zijn exponenten van een generatie die voetballiefhebbers over de hele wereld en het Oranjelegioen in het bijzonder op meerdere EK's en WK's in extase hebben gebracht. Vanwege hun grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal verdienen zij een bijzondere avond waarop het Oranjelegioen afscheid kan nemen van hun vroegere helden', laat de KNVB in een statement weten op de site over het afscheid.

Eerder kwam al naar buiten dat Van der Vaart contact had met de KNVB over een afscheid. "Ik denk dat we een unieke generatie hadden, dus ik zou het mooi vinden om met z'n allen af te sluiten. Om met een mooie groep afscheid te nemen van de fans", liet hij daarover eerder al weten. Destijds was al bekend dat het treffen met Duitsland daarvoor het eerste moment zou worden: Van der Vaart en Kuijt zijn dus de 'gelukkigen' en uitgekozen door de KNVB voor die gelegenheid. Al zal het afscheid uiteraard minder groots zijn dan dat voor Sneijder was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen