De Gier niet bezig met jeugdinternationals die hij mist bij NEC

7 september 2018, 17:11

Jack de Gier kan zaterdagavond geen beroep doen op de jeugdinternationals van NEC. Op bezoek bij Roda JC mist hij liefst drie spelers - meer dan bijvoorbeeld Sparta Rotterdam en FC Twente, waarover bijzonder veel ophef over was deze week -, toch wil hij daar niet teveel mee bezig zijn. "Ik kijk alleen naar de jongens die ik tot beschikking heb."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Josef Kvida (Tsjechië O23), Ole Romeny (Oranje O19) en Bart van Rooij (Oranje O18) zijn afwezig bij de ploeg van De Gier. "Ik vind het juist mooi dat ze zijn geselecteerd. Bart heeft zijn debuut gemaakt in Oranje en houdt daar een fantastisch gevoel aan over. Wie ben ik dan om te gaan huilen dat hij er niet bij is?", aldus de oefenmeester.

De Gier schakelt voor het treffen met de degradant van afgelopen seizoen gewoon terug naar andere namen in zijn selectie. "We hebben een brede selectie. We gaan niet terug in kwaliteit", vindt de coach. Zo kan nieuwkomer Mathias Bossaerts zich opmaken voor een basisplaats tegen Roda JC. Eerder deze week was er de rel rondom Joël Drommel, terwijl ook Sparta Rotterdam zich [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337957/sparta-haalt-geen-internationals-terug-maar-wil-wel-een-oplossing/,_blank,uitsprak]. NEC-directeur Remco Oversier [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337983/nec-steunt-twente-en-sparta-commercie-boven-competitie/,_blank,pleitte] ook voor afspraken. De Gier - die met NEC zeven punten uit vier duels pakte - is er dus niet mee bezig.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen