Pittige loting Oranje Leeuwinnen: Denemarken in halve finale

7 september 2018, 14:16   Bijgewerkt: 7 september 2018, 16:12

De Oranje Leeuwinnen treffen Denemarken in de halve finale van de play-offs voor een WK-ticket. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon vrijdagmiddag uitgewezen. Plaatsen de Nederlandse voetbalsters zich voor de finaleronde, dan treffen zij de winnaar van het tweeluik tussen Zwitserland en België.

Denemarken is een tegenstander van formaat. Iets meer dan een jaar geleden troffen de teams elkaar in de EK-finale. De Leeuwinnen kroonden zich toen tot Europees kampioen door de Denen met 4-2 te verslaan. Een half jaar geleden, in maart, namen de teams het tegen elkaar op in een oefenwedstrijd. Toen won Oranje met 3-2.

In de play-offs is één ticket voor het WK 2019 in Frankrijk te winnen. De Leeuwinnen slaagden er dinsdag niet in om via de reguliere WK-kwalificatie een toegangsbewijs voor de eindronde af te dwingen. Het team van bondscoach Sarina Wiegman had aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het WK, maar ging in en tegen Noorwegen met 2-1 onderuit. De play-offs zijn voor de Oranje-vrouwen de laatste kans op deelname aan het wereldkampioenschap.

De wedstrijden tegen Denemarken vinden plaats in oktober. De Leeuwinnen beginnen de halve finale met een thuiswedstrijd. De finaleronde wordt in november gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen