Kans zeer groot dat Girona - Barcelona in VS gespeeld wordt

7 september 2018, 12:12

Het wordt steeds waarschijnlijker dat Spaanse competitiewedstrijden in de toekomst in de Verenigde Staten worden gespeeld. De voorzitter van La Liga, Javier Tebas, acht de kans groot dat het duel Girona - FC Barcelona binnenkort in Miami wordt afgewerkt. De wedstrijd staat voorlopig gepland op 27 januari.

"Het is 90 procent zeker dat Girona-FC Barcelona in de Verenigde Staten wordt gespeeld", vertelt Tebas in een gesprek met de Spaanse radiozender Onda Cero. Girona lijkt niet onwelwillend te staan tegenover het plan om de wedstrijd in Miami te spelen. Sterker nog: Tebas zegt dat de club zichzelf heeft aangeboden. "Er geldt geen verplichting voor clubs om per seizoen één thuisduel in de Verenigde Staten te spelen. Alleen de clubs die dit zelf willen, zullen gaan''

La Liga sloot in augustus een deal met Relevant Sports om Spaanse competitiewedstrijden naar de Verenigde Staten en Canada te verplaatsen. "Dit project gaat niet over één wedstrijd, het is een veel groter proces. Het gaat om strategie en sponsoring", zegt de voorzitter daarover.

Weerstand

Het plan om de competitieduels in een ander continent te spelen, is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. De spelers zijn verrast, boos en fel tegen de duels in de Verenigde Staten. "Er wordt geen rekening gehouden met de gezondheid van de spelers of mogelijke risico's, en nog minder met de wil van de supporters", zei de spelersvakbond AFE enige tijd geleden. "De spelers zijn tegen, niemand is voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen